Göteborgs mest centrala riskutbildning

Riskutbildning del 2 är praktisk och handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden och skall göras i slutet av din utbildning.

Utbildningen kommer att beröra risker med överskattning av din egen förmåga, vanliga olyckssituationer, farliga beteenden och vikten av samspel med övriga trafikanter.

Risk 2 utbildningen börjar och slutar hos oss på Stampgatan 40 en hållplats från centralstationen. Vi kommer efter inledningen att transportera oss med bil till Frihamnen där vår stora riskutbildningsplats finns.

Under utbildningen kommer du köra manuellt växlade VW T-roc samt en specialutrustad VW Golf som kan skapa känslan av att köra på halt väglag. Skall du ta körkort för automatväxlad bil så kommer du köra VW Golf hela utbildningen.

Observera att du behöver ringa oss på 031-150261 för bokning av automatväxlad bil.

För att kunna genomföra utbildningens praktiska delar är det viktigt att du är i slutet av din utbildning. Om vår instruktör bedömer att din körförmåga är för låg så är avgiften för dagens utbildning förverkad. När du övat upp dina färdigheter och vill göra om utbildningen hos oss betalar du halva kursavgiften.

Är du osäker på om dina förkunskaper räcker så är du varmt välkommen att boka in en testlektion på Kramérs Trafikskola. Ring 031-150261 så hjälper vi dig.

En godkänd riskutbildning är giltig i 5 år.

Både del 1 och 2 måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.

Bokning av kurs

Risk 2 utbildningen kostar från 2000 kr, i priset ingår lunch. För att se lediga kursdatum går du in på Kramérs E-handel där du också kan boka in och betala din plats på kursen. Vid frågor ring 031-1502 61.